Subscribe Us

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις των εργαζομένων

  


Την αίτηση για το πρόγραμμα εργαζομένων την κάνετε μόνοι σας ή φέρνετε τα δικαιολογητικά στο ΚΕΚ και σας βοηθάμε να την υποβαλλετε. Όσοι κάνετε μόνοι τις αιτήσεις μπείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise-kai-ekpaideutiko-periekhomeno/katartisi-ergazomenon
Αφού κάνετε την αίτηση την αποθηκεύετε και τη στέλνετε στο mail: kedivima1.visaltias@gmail.com για να σας δούμε στα αποτελέσματα.
Ο πρώτος κύκλος αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 15 Ιανουαρίου στις12 το βράδυ.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα εργαζομένων διαβάστε παρακάτω:
Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση συμμετοχής στο Μητρώο Ωφελούμενων για την κατάρτιση 150.000 εργαζόμενων μέσω Κ.Ε.Δι.Βι.Μ. των Α.Ε.Ι. και αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ., στο πλαίσιο του έργου «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης εργαζομένων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με έμφαση στις ψηφιακές και "πράσινες" δεξιότητες».

Το πρόγραμμα κατάρτισης υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- NextGenerationEU. Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης που αφορά
την ανάπτυξη ψηφιακών ή «πράσινων» γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων, συνολικής διάρκειας 80 ωρών. Η υλοποίηση των προγραμμάτων συνεχιζόμενης κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί με 12 ώρες δια ζώσης εκπαίδευση και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκατάρτιση), η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 48 ώρες σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Για να υποβάλετε την αίτηση, θα πρέπει να:

  • είστε μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα
  • έχετε ηλικία άνω των 18 ετών
  • είστε απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης

Το κάθε πρόγραμμα κατάρτισης μπορεί να απαιτεί επιπλέον προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των ωφελουμένων.

Θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • την επισύναψη κατά περίπτωση επιπλέον δικαιολογητικών

H διαδικασία της αίτησης χωρίζεται σε 2 στάδια:

  • ΣΤΑΔΙΟ Α: Με την είσοδό σας στην πλατφόρμα γίνεται έλεγχος της απασχόλησης και της ηλικίας, ενώ κατά την υποβολή της αίτησης γίνεται έλεγχος των στοιχείων μέσω του ΕΡΓΑΝΗ και σε περίπτωση μη ταυτοποίησης δεν επιτρέπεται η υποβολή της αίτησης.
  • ΣΤΑΔΙΟ Β: Συμπληρώνετε και υποβάλετε την αίτηση συμμετοχής επισυνάπτοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε μορφή αρχείου pdf, και αποθηκεύετε το αποδεικτικό της υποβολής της αίτησής σας, το οποίο αναγράφει τον «Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής» (ΚΑΥΑΣ) καθώς και την ακριβή ημερομηνία και ώρα υποβολής της.
  • Περισσότερα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Βισαλτίας Σερρών απέναντι από το Γυμνάσιο Νιγρίτας.
  • Τηλ 2322025099
  • mail: Kedivima1.visaltias@gmail.com


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια