Subscribe Us

Ξεκινάνε άμεσα οι αιτήσεις για 150.000 εργαζόμενους

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για το πρόγραμμα εργαζομένων στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.

Πρόκειται συγκεκριμένα για τη δράση της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) “Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης εργαζομένων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες”.

Είναι προγράμματα θεωρητικής κατάρτισης εργαζομένων ωφελουμένων διάρκειας από 50 έως 100 ώρες που οδηγούν σε απόκτηση ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων. Στο τέλος των προγραμμάτων θα δοθεί πιστοποίηση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων μετά από εξετάσεις.

Η υλοποίηση των προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης γίνεται με την εφαρμογή μεθόδων μεικτής μάθησης
(blended learning), δηλ. με δια ζώσης και εξ αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση.
Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί με δια ζώσης εκπαίδευση σε ποσοστό τουλάχιστον 20% του συνόλου των ωρών κάθε προγράμματος και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκατάρτιση), η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 50% σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 30% ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η ημερήσια διάρκεια της δια ζώσης εκπαίδευσης και της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις τέσσερις (4) ώρες.

Tηλ επικοινωνίας 2322025099 
mail: kedivima1.visaltias@gmail.com

Η καταληκτική ώρα της δια ζώσης εκπαίδευσης και της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δε θα πρέπει να υπερβαίνει τις 22:00.

Η υποβολή των Αιτήσεων συμμετοχής των εργαζομένων στο έργο θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και θα ξεκινήσει άμεσα.

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης θα συνεργαστεί με τα Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ των Ελληνικών Δημοσίων ΑΕΙ, καθώς και με τα αδειοδοτημένα Κ.Δ.Β.Μ. που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια διασφάλισης ποιότητας, για την παροχή προγραμμάτων κατάρτισης σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την αναβάθμιση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων του Ανθρώπινου Δυναμικού (upskilling) και την επανειδίκευσή του (reskilling) σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Ξεκινάνε άμεσα οι αιτήσεις για 150.000 εργαζόμενους και όσοι έχετε εκδηλώσει το ενδιαφέρον σας για το πρόγραμμα εργαζομένων στη φόρμα ΕΔΩ του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ δεν χρειάζεται προς το παρόν να κάνετε τίποτε. Θα ειδοποιηθείτε από το Κέντρο της Βισαλτίας για τα περαιτέρω. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια