Subscribe Us

Επιδοτούμενο Voucher για 10.000 ανέργους 30 – 49 ετών

 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας, προκειμένου να γίνει άμεσα και σωστά η αίτησή σας ΕΔΩ.

Αν  έχετε  κάνει  την  αίτηση σε  προηγούμενο   χρόνο, δεν xρειάζεται    να    κάνετε   τίποτε,   θα    επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

Ανακοινώθηκε η προκήρυξη από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για το Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Voucher για 10.000 Ανέργους 30 – 49 ετών σε τομείς τεχνικών επαγγελμάτων.

Αντικείμενο της πράξης αποτελεί η παροχή σε 10.000 άνεργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, ηλικίας 30-49 ετών, που γεννήθηκαν από 1/10/1971 έως 31/12/1990, υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής, επαγγελματικής κατάρτισης, θεωρία και πρακτική σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και πιστοποίησης των προσόντων που θα αποκτηθούν.

Σκοπός της δράσης είναι η ενίσχυση της μετάβασης των ωφελούμενων στην αγορά εργασίας στους τομείς τεχνικών επαγγελμάτων:

1.  μεταποίησης/βιομηχανίας, κατασκευών,

2.  υγείας – πρόνοιας,

3.  τουρισμού και επισιτισμού

Η ΔΡΑΣΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής
  • Παροχή επαγγελματικής κατάρτισης θεωρία διάρκειας 200 ωρών
  • Πιστοποίηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης από αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης
  • Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας 380 ωρών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Η συνολική διάρκεια κάθε προγράμματος κατάρτισης, θεωρίας και πρακτικής άσκησης είναι 580 ώρες.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος ο κάθε καταρτιζόμενος θα λάβει Εκπαιδευτικό Επίδομα συνολικής αξίας 2.520 € (περιλαμβάνει το επίδομα θεωρίας 1.000€ και το επίδομα πρακτικής άσκησης 1.520 €).

Για την επιλογή των ωφελουμένων μοριοδοτούνται οι μήνες ανεργίας, ένα μόριο ανά μήνα και μέχρι 50 μήνες, το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα του φορολογικού έτους 2019 και επαγγελματική εμπειρία σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Τα κριτήρια μοριοδότησης για τις ομάδες ωφελουμένων όλων των κλάδων είναι κοινά και είναι τα ακόλουθα:

  1. Διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας
  2. Εισόδημα ατομικό/οικογενειακό (φορολογικό έτος 2019).
  3. Επαγγελματική Εμπειρία σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

 H μέγιστη προβλεπόμενη μοριοδότηση για κάθε αιτούντα είναι τα 90 μόρια, η βαρύτητα των οποίων ανά κριτήριο παρουσιάζεται παρακάτω.

 


Τα δικαιολογητικά ένταξης για το επιδοτούμενο Voucher για 10.000 ανέργους είναι : 

  • Αντίγραφο δελτίου ταυτότητας / Διαβατηρίου (ταυτοποίηση)
  • Βεβαίωση ανεργίας,
  • Αντίγραφο απολυτηρίου Υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή ανώτερου τίτλου σπουδών,καθώς και επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης σε περίπτωση που ο τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή.
  • Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/86 ότι: 
    1. Δεν  είμαι  σπουδαστής/τρια ή  φοιτητής/τρια και βρίσκομαι  εκτός εκπαίδευσης,  απασχόλησης  και κατάρτισης
    2. Δεν παρακολουθώ ή/και δεν έχω παρακολουθήσει άλλο συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΚΤ πρόγραμμα κατάρτισης κατά την τελευταία διετία πριν από την υποβολή της παρούσας αίτησης συμμετοχής.

Σημειώνεται ότι τα εν λόγω επιπλέον δικαιολογητικά, δεν αναρτώνται στην ειδική ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr από τον ωφελούμενο αλλά υποβάλλονται προς έλεγχο στον Πάροχο Κατάρτισης που έχει επιλεγεί από τον εκάστοτε ωφελούμενο όπως αναφέρεται στο κεφ. 2.5.

Η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής των ωφελουμένων αρχίζει από 23/12/2020 και ώρα 14:00 και λήγει την 01/02/2021 και ώρα 14:00.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών υποβολή αίτησης επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2322025099 mail: kedivima1.visaltias@gmail.com ΚΔΒΜ2 Βισαλτίας Σερρών, Γυμνασίου 1 –Νιγρίτα (απέναντι από την είσοδο του Γυμνασίου Νιγρίτας). 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια